Happi(nez) of burn-out ?

In de Happinez waar ik het vorige week al over had, staat eveneens een interessant artikel over burn-out. De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) kende hier onlangs de volgende definitie aan toe:

Burn-out is “een ziektebeeld dat te maken heeft met chronische stress op het werk waar niet goed mee wordt omgegaan.” Het bestaat volgens de organisatie uit vier aspecten: “gevoelens van uitputting – mentale afstand tot het werk – een negatieve of cynische houding en een gevoel van verminderde competentie.

Burn-out kan de beste overkomen. En vaak overkomt het ook letterlijk de beste. Want mensen die er gevoelig voor zijn, zijn vaak diegenen die alles goed willen doen, tot in de puntjes, mensen die dus vaak over hun grenzen gaan. Ik gaf het vorige keer al aan hoe belangrijk het daarom is te leren ook eens “nee” te kunnen zeggen, wanneer je voelt dat iets niet haalbaar is voor jou of iets je op welke manier dan ook spanning geeft.

Spanning die je langdurig opstapelt, zorgt uiteindelijk voor een crash, of een burn-out. Spanning ventileer je dus best zo snel mogelijk. Door bijvoorbeeld yin yoga, buiten wandelen of een nieuwe trend in de sportschool: ragefulness: een extreem intensieve crossfit- en bokssessie. Of gewoon wat pinatas stukslaan.

Door de pandemie zijn we blijkbaar ook een pak gevoeliger voor burn-out. Lockdown, onzekerheid, controleverlies geeft immers extra stress en doet een immens beroep op onze veerkracht. In deze kan je misschien wat meer grip krijgen op je situatie door de tip van psychologe Carien Karsten: wat zijn jouw energiegevers en welke energienemers?

En dan moet je je uiteraard meer beginnen focussen op die energiegevers.

De zon geeft me energie, maar die pollen…

Anderzijds kan ik vanaf gisteren ook binnen weer gewoon een koffie drinken.

Dat zit dus al bij al wel in balans.

#trendythursday

Happinez mei editie 2021: “Burn-out – Wat is het en hoe kun je het voorkomen?”

Facebook Pagelike Widget

Koning Albertstraat 213, 2800 Walem (Mechelen)
015 20 88 84
info@youcap.be