De sprong

U denkt bij deze foto misschien al aan uw volgende vakantie (#afterquarantine)? Dat moment waarop u een frisse duik zal nemen en al uw zorgen even kan vergeten. Helaas wil ik het hier niet hebben over de nieuwe trends in vakantieplannen als wel over de trend van de carrièreswitch.

Het is weliswaar al langer een hot topic maar zeker nu, in deze zee van tijd & huisarrest zijn er vast wel mensen die broeden op nieuwe ideeën daaromtrent. En dan wil ik deze keer ook niet zozeer ingaan op welke nieuwe carrière u dan wel beoogt (meubels maken?) als wel op welk moment u het ook echt zal doen!

Want daar lopen mensen (dromers/twijfelaars) al wel eens vast (I’m one of them). Het is soms een beetje wachten op Godot. Dat goeie moment om de sprong te wagen…lijkt eigenlijk nooit te komen.

  • Zeker nu niet, zegt u? Corona? Crisis? Onzekere tijden?
  • Ik niet meer, hoor. Mijn pensioen is al in zicht (9 more years…).
  • Zo’n goed betaalde job krijgt u nooit meer (het gouden-kooi-syndroom)?

Ik begrijp het.

Mike Lewis schreef er een boek over: When to jump-if the job you have isn’t the life you want. Aan al die dromers onder ons adviseert hij daarom de pre-jump practice. “Pluis elke mogelijke optie tot op de bodem uit om uiteindelijk een doordachte move te kunnen maken.”

Een carrière op zich, lijkt mij (elke mogelijke optie). Nog mensen die niet kunnen kiezen? Da’s dan weer een andere trend.

Misschien voor een volgende keer.

#trendythursday

Lees meer: https://www.happinez.nl/geluk-op-je-werk/carriereswitch-op-latere-leeftijd/

 

Facebook Pagelike Widget

Koning Albertstraat 213, 2800 Walem (Mechelen)
015 20 88 84
info@youcap.be