De thuiswedstrijd

Hoewel er hier en daar al wat schot in de zaak komt, zitten we vrijwel allemaal nog in lockdown. Thuis.

Wat voor de een misschien als een geschenk uit de hemel kwam, is voor de ander intussen een nachtmerrie. Het leven in quarantaine is niet van de poes.

Zeker omdat die mindset van op het werk eigenlijk nu gewoon doorleeft, maar dan thuis. Naast homeoffice en self parenting willen we ook die vrije momenten zo efficiënt mogelijk invullen. Uiteraard. De een ziet zijn kans dat tuinhuis eens eindelijk op te ruimen, de ander gaat voor een virtuele yoga- of workout challenge. Alles waar we nooit de tijd voor vonden, moet NU.

Al die doelstellingen waarvan je vroeger alleen maar droomde, kan je NU immers waarmaken. Maar dat vraagt toch weer wat timemanagement misschien. En inspanning.

Blijkbaar hebben ze daar in Amerika ook last van. Want al die vrij gekomen tijd “is a lot more stressful than I expected”, aldus Dave Kyu, administratief bediende uit Philadelphia die zijn keuken dacht te renoveren maar intussen het bos door de bomen niet meer ziet.

The internet wants you to believe you aren’t doing enough with all that “extra time” you have now. But staying inside and attending to basic needs is plenty.

Ok, als ze er bij de New York Times al zo over denken…mes excuses voor mijn vorige berichten dan over nieuwe manen, nieuwe projecten, nieuwe perspectieven, nieuwe (carrière) doelstellingen, nieuwe gewoontes en andere opruiende gedachten.

Nieuwe trend dus: stop trying to be productive!

PS: het is (toevallig) weer nieuwe maan vandaag. Maar je mag gewoon in de zetel blijven zitten hoor.

#trendythursday

Bron: https://www.nytimes.com/2020/04/01/style/productivity-coronavirus.html

Facebook Pagelike Widget

Koning Albertstraat 213, 2800 Walem (Mechelen)
015 20 88 84
info@youcap.be