#followus

Ondanks ikzelf wel fan ben van de “small is beautiful”– beweging (boek van econoom E.F. Schumacher), blijft het nu eenmaal trendy veel volgers te hebben op social media. Uiteraard is een groter bereik mooi meegenomen. Zeker wat ons betreft. Wij hebben immers vacatures lopen over heel Vlaanderen.

Meer volgers impliceren ook meer likes en ok, ik zou liegen als ik zeg dat ik daar geheel immuun voor ben (Coronaresistent tot nu toe wel – hout vasthouden). Ik mag mijn tekstjes dan wel leuk vinden, als een ander dat ook vindt, word ik toch een beetje warm vanbinnen. En als iemand de job van zijn leven vindt…door een post die ik heb opgesteld…ja dan ga ik helemaal uit mijn dak.

Maar hoe doe je dat dan – meer volgers creëren (zonder bepaalde algoritmes te beginnen inzetten of dure marketingbureaus aan te schrijven)?

Mijn collega Katleen antwoordde hierop: “Vraag het gewoon”. En ik dacht gelijk “dat werkt niet”. Maar langs de andere kant vond ik het geweldig en in feite de enige manier waar ik ook echt achter sta. Want uiteindelijk wil je toch alleen maar volgers die je ook écht willen volgen. Omdat ze het leuk vinden, of nuttig, of grappig, of interessant.

Dus jij denkt nu: “what’s in it for me”.

Dan zeg ik:

“Keep your ears open, your eyes open, grab everything you can, react, and learn!”

-Victoria Abril-

#trendythursday

Facebook Pagelike Widget

Koning Albertstraat 213, 2800 Walem (Mechelen)
015 20 88 84
info@youcap.be