Keira kirt niet

Enige tijd terug heb ik het thema “genderongelijkheid” al eens even schoorvoetend opgeworpen. Ik had het toen over de “kindstraf” en “daddy quota”.

Er kwam geen reactie (we hebben ook nog maar 203 volgers natuurlijk).

Maar misschien is dit onderwerp toch nog een klein beetje taboe (mijn automatische woordenboek maakt van het woord “genderongelijkheid” immers “zenderongelijkheid” – om maar te zeggen)?

Gelukkig staat er naast een grijze muis als ik ook af en toe een échte heldin op om delicate kwesties als deze in de spotlight te zetten.

Want ook in Hollywood ontkom je niet aan stereotypen.

Dit artikel sprong mij vorige week toevallig in het oog (ik doe naast YouCap ook nog andere leuke dingen). Als fan van Keira (wie niet?) ideaal voor Trendy Thursday dus (trendier kan haast niet). Gelijk een kans ook mijn Duits (en dat van u) eens aan te scherpen.

Enkele stelregels die volgens Keira tot hoog in de celebritywereld reiken:

  • Wenn du vor allem als junge Frau so erfolgreich (succesvol) wie möglich sein möchtest dann halte den Mund.
  • Seid schlank aber bitte nicht zu dünn.
  • Sie sollen selbstbewusst durchs Leben gehen und Sex haben und wenn sie es dann tun, werden sie als Schlampen (u begrijpt het vast) bezeichnet.

Hoewel mannen anno 2020 nog steeds meer verdienen dan vrouwen (tenzij dus als model of prostituee), hebben we al wel vooruitgang geboekt, aldus Miss Knightly.

Maar voorlopig is de boel nog niet echt in evenwicht en helt het nog even de andere (ietwat extreme) kant op (haar dochter Edie heeft het haar van al haar poppen afgeknipt en hen tatoeages opgeplakt).

Genderneutraliteit blijft echter een “spannende gedachte” vindt Keira.

Maar ook deze strijdvaardige feministe geeft toe:

“Auch ich stecke voller Widersprüche.”

#trendythursday

Bron: Bild am Sonntag 29-08-2020

Facebook Pagelike Widget

Koning Albertstraat 213, 2800 Walem (Mechelen)
015 20 88 84
info@youcap.be