O ochtendritueel

Hoe zit dat bij u?

Ik heb nog net geen koffie nodig om uit mijn bed te schieten ‘s morgens. Laat dat schieten overigens maar achterwege want de tijd dat ik een early bird was en fris & monter uit mijn dromen kwam, ligt ver achterwege.

Wat niet wil zeggen dat ik per se een nachtraaf ben. Integendeel. Zo’n ochtend gevoel, voor dag & dauw, ik ken het wel en het heeft absoluut magie in zich (maar meestal is die magie ver te zoeken en moet het allemaal wat op gang komen).

Zeker met al dat thuiswerk tegenwoordig, neemt u het misschien ook niet meer zo nauw ‘s ochtends? Dat begrijp ik heel goed. Niets zo erg dan wakker gealarmeerd worden (gezoomd of getrild).

Maar!

De ochtendstond heeft nu eenmaal goud in de mond. Dat weten al die succesvolle CEO’s van Starbucks en American Express blijkbaar ook. Maar CEO of niet, we houden allemaal wel van een tikkeltje succes en dat opzwepende I’m-on-it-gevoel. En dat kunnen we dus allemaal krijgen want:

“….there’s more to the perfectly productive day than mystical forces at work. A morning routine that leads to productivity is in fact a science that you can implement in your own life.” -Britt Joiner-

Hier enkele tips voor het perfecte ochtendritueel:

  1. Houd het realistisch (het mag een beetje pijn doen maar niet iedereen is gebaat bij een 5.30h alarm).
  2. Zorg dat je direct weet wat doen en dit bepaal je best de avond ervoor (een beetje twijfel ‘s ochtends en je ritueel is met andere woorden om zeep).
  3. Creëer je eigen manier (sport-lees-schrijf-dans-zing-mediteer) maar houd je hier dan consequent aan (focus focus focus)
  4. Beweeg & hydrateer/ stretch & drink water (die koffie mag dan later).
  5. Eat the frog – wat wil zeggen dat het een goed idee is een moeilijke taak gelijk ‘s ochtends aan te pakken (dat geeft blijkbaar een extra productiviteitsboost / een winnaarsgevoel zeg maar waar je de hele dag op kan teren).

Ik ben fan!

(Op dat consequent zijn moet ik misschien nog wel wat oefenen.)

#trendythursday

Bron: https://blog.trello.com/best-productive-morning-routines

Facebook Pagelike Widget

Koning Albertstraat 213, 2800 Walem (Mechelen)
015 20 88 84
info@youcap.be