Van labo naar lavabo of het verhaal van een carrièreswitch

We willen er geen drama van maken maar tegenwoordig gaat de functie winkelmanager door als knelpuntberoep. Shopmanagers zijn dus moeilijk te vinden. Wij weten  er alles van. Maar waarom eigenlijk?

Ok, je weekends heb je niet meer standaard vrij. Maar zeg nu zelf, zo’n dag in de week uitslapen, is dat niet nét leuker (en rustiger)? Of is iedereen bang van een beetje verantwoordelijkheid? Want je staat nu eenmaal in voor een gemotiveerd team en een goed draaiende winkel. Misschien klinkt “retail” niet hip genoeg? (Het is toch Engels?)

Anyway, wij hebben een ongelooflijke succes story dat we graag willen delen om eventuele twijfelaars over de streep te trekken. Want wij hebben het voorbeeld “Els”.

Els was ooit een gedreven laborante. Maar Els werd die proefbuisjes en microscopen plots toch een beetje beu. Wat nu? Een crisis of een carrièreswitch? Els koos voor optie twee. Wij kregen telefoon. Een gesprek volgde. Els bleek een ongelooflijk dynamisch persoon te zijn. Goedlachs en vol leven. (Wij zochten op dat moment dringend een shopmanager voor een doe-het-zelf-zaak.) Of ze niet iets helemaal anders zag zitten? Een beetje uitleg volgde. Blijkbaar bestaan er ook zotte laborantes want Els zei gewoon “ja”. Dat zag ze wel zitten, zo eens “iets helemaal anders”.

Intussen zijn we drie jaar later en is Els nog steeds een geweldige winkelverantwoordelijke. Wij vroegen haar de voordelen eventjes op een rij te zetten. Dit is wat ze ons vertelde:

  1. Geen zittend gat: “Ik was blij een job te doen waarbij ik kon rondlopen en niet meer een hele dag op een stoel hoefde te zitten.”
  2. Sociaal contact: “Je staat dagelijks in contact met klanten en houdt voeling met wat er leeft onder de mensen.”
  3. Appreciatie: “Als leider van je team is het fijn je werknemers te zien groeien en evolueren in hun werk. Je hoopt voor hen een steunpilaar te kunnen zijn als ook een bron van motivatie. Je krijgt hier vaak veel waardering voor terug.”
  4. Ambitie: “Als shopmanager mocht ik zelf ook veel leren en bijleren. Er zijn op termijn ook steeds opties om nog door te groeien en meerdere filialen te gaan leiden of een andere functie op te nemen binnen het bedrijf.”
  5. Live local, work local: “Het voordeel van retail is dat er meerdere winkels zijn en dat ik aan de slag kon in een filiaal dicht bij huis.”
  6. Work life balance: “De job gestart met twee kleine pagadders thuis en in de loop der jaren zelfs nog een derde kindje gekregen. Om maar te zeggen dat dit perfect te combineren valt.”

Ben je geïnspireerd door Els haar verhaal? Bekijk je “retail” en “shopmanager” misschien wel met andere ogen nu? Overweeg je zelfs of het iets is voor jou? Neem contact met ons op en wij vertellen je er nog méér over! 

 

Facebook Pagelike Widget

Koning Albertstraat 213, 2800 Walem (Mechelen)
015 20 88 84
info@youcap.be