Weer feest

Al twee weken op rij is er reden tot feest en net wanneer ik weer de serieuze toer wou opgaan, is het uitgelezen overmorgen Dag van de Arbeid. Weer een dag congé!

Naast al die party vibes misschien toch een goed moment om nog eens stil te staan bij de ernst van de zaak eigenlijk. Want die voorouders van ons hebben namelijk hard gestreden voor zo’n achturige werkdag en andere arbeidsrechten.

Maar let’s be honest…dat was zowat 130 jaar geleden…

Ik herinner mij echter een paar jaar terug de hype die toen opging omtrent het invoeren van de zesurige werkdag. Wat is daar eigenlijk mee gebeurd?

In Zweden hebben ze daar gedurende twee jaar mee geëxperimenteerd in een hospitaal in Göteborg. De resultaten waren uitermate positief; er werden meer activiteiten georganiseerd voor de patiënten en het verpleegpersoneel meldde zich minder vaak ziek en voelde zich over het algemeen productiever. Het bleef echter bij een experiment (het kostplaatje werd iets te groot).

In de bedrijfssector waar men hiermee experimenteerde, rapporteerde men echter meer stress onder de werknemers omdat ze het gevoel hadden dat ze hetzelfde dienden te presteren maar dan in minder tijd.

Voorlopig dus geen grote revolutionaire veranderingen op dat vlak.

Of wacht…ik heb mijn collega’s al meer dan een jaar niet meer gezien (aangeraakt).

My Sharona!

#trendythursday

https://www.bbc.com/news/business-38843341

Facebook Pagelike Widget

Koning Albertstraat 213, 2800 Walem (Mechelen)
015 20 88 84
info@youcap.be